4

This morning I didn't have Mod Tools on AE, this afternoon I get a banner saying I do, and they do seem to be there. I'm currently at 4,309 rep and according to the Recent Activity page I've only gained 10 rep so far today.

Pretty sure that last time I looked Mod Tools on the parent site still needed 10K (they're much lower on Meta, I've had them here for a while).

Can't see any new Stackoverflow/Exchange blog posts yet, was this a deliberate change for still in beta sites, or just a bug that's happening on my account?

closed as too localized by Matthew Read Feb 22 '12 at 17:39

This question is unlikely to help any future visitors; it is only relevant to a small geographic area, a specific moment in time, or an extraordinarily narrow situation that is not generally applicable to the worldwide audience of the internet. For help making this question more broadly applicable, visit the help center. If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the question.

  • definitely not an isolated incident, this happened to me as well – Lie Ryan Feb 9 '11 at 14:36
  • 1
    The FAQ for AE now lists wildly different rep levels than it used to. They don't line up with any of the levels in the When Will My Site Graduate? blog post, either, but that makes it seem like it might be deliberate. – eldarerathis Feb 9 '11 at 15:11
  • Well, while in beta and trying to gain momentum, there are far too few users who have the ability to do "useful" tasks. There are the diamond mods and then a huge drop-off in abilities. We can't do it all; we need your help. This is a welcome change, I think. – ale Feb 9 '11 at 16:07
  • 1
    Agree, it's a good idea during beta, probably would have been more worthwhile in the long period where Bryan was the only person here with over 2K rep. Rather than now where there's at least a handful of non-mods who've had Edit All and Vote to close privileges for a bit (as those were previously at 2k and 3K). – GAThrawn Feb 9 '11 at 16:49
  • I just got Tools as well, with no notification. Strange. – Matthew Read Feb 9 '11 at 17:42
  • 1
    OK, just got the notification. Bizarre. – Matthew Read Feb 9 '11 at 22:12
1

I asked the other StackExchange moderators and they say that the mod tools appear for 2k rep on beta sites. Otherwise I'd say the alert is just being wonky of telling you about the tools.

  • Mod tools were always supposed to be 2k for beta sites, but the other rep levels look different than when they were last discussed on the blog. Vote to close, for example, looks to have dropped from 1k to 500. – eldarerathis Feb 9 '11 at 15:19
  • 1
    I think they were like that early in the beta period, but got changed around the time WebApps migrated. Perhaps in error. We've also been in beta longer than the "standard" 90 days and perhaps they didn't account for that. Obviously, something has been fixed. – ale Feb 9 '11 at 16:06
  • 1
    This has definitely changed in the last day, I wasn't getting the "Tools" link at the top of the page on the main site until this lunchtime. – GAThrawn Feb 9 '11 at 16:50
1

something may have been off with the rep reqs in the past.

Here is a screenshot of all rep reqs compared:

enter image description here

  • Heej you don't have a nice ♦ here @Sam! – Ivo Flipse Feb 10 '11 at 0:30
  • yeah ... I should fix that ... also we just made a change to retag and create new tag levels so the screenshot is a bit out of date – Sam Saffron Feb 10 '11 at 0:50
  • @SamSaffron Who are you? – Liam W Dec 2 '12 at 19:49

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .